Zapri

Novice


Arhiv: Od 19. do 23. decembra delno sproščeno nepremičninsko posredovanje

Vlada je na dopisni seji (17.12.2020) izdala nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki sprošča izvajanje določenih dejavnosti. 

V statističnih regijah Osrednjeslovenska, Goriška, Obalno-kraška in Gorenjska, v katerih je epidemiološka slika boljša, pa se dodatno sproščajo tudi:

  • prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo tekstil,
  • knjigarne, papirnice, fotokopirnice, prodajalne z drobno galanterijo in darilnim programom,
  • specializirane prodajalne z otroškim programom,
  • storitve nepremičninskega posredovanja.

Velja od sobote 19. do vključno 23. decembra 2020, potem pa bo Vlada nadaljnje odločitve sprejemala glede na trenutno situacijo. Več >>

Ne glede na to, da smo prepričani, da ste nepremičninske družbe že sedaj svoje delo opravljale zelo odgovorno in z upoštevanjem priporočil NIJZ za varno poslovanje, vas ob delni sprostitvi dejavnosti še posebej opozarjamo, da dosledno upoštevate higienska priporočila NIJZ in oceno tveganja v dejavnosti nepremičninskega posredovanja z vidika preprečevanja širjenja covid-19 z dne 30.10.2020. Vsi skupaj si moramo namreč prizadevati, da se epidemiološka slika ne bi poslabšala.

V Strokovni službi ZPN si bomo sicer še naprej prizadevali, da bi pristojne prepričali v to, da je dejavnost nepremičninskega posredovanja, ob upoštevanju zaščitnih ukrepov, povsem netvegana in bi se lahko nemoteno izvajala tudi v slabših epidemioloških razmerah. O novostih vas bomo sproti obveščali.

 


Fotogalerija