Zapri

Novice


Arhiv: Nepremičninski posredniki ponovno povsem spregledani

Arhiv: Nepremičninski posredniki ponovno povsem spregledani

Na Združenju družb za nepremičninsko posredovanje, ki deluje v okviru GZS-Zbornice za poslovanje z nepremičninami smo ogorčeni nad ignoranco Vlade Republike Slovenije, ki je nepremičninske posrednike tudi v tokratnem paketu sproščanj ukrepov povsem spregledala, čeprav je sprostila številne druge dejavnosti, med katerimi so nekatere za širitev virusa bistveno bolj tvegane kot storitve, ki jih opravljajo nepremičninski posredniki.

Arhiv: Omejitev posredovanja v prometu z nepremičninami

Arhiv: Ekskluzivne ugodnosti za člane GZS

Od 1.11.2020 dalje imajo člani GZS posebne ekskluzivne ugodnosti oglaševanja na portalu bolha.com

Arhiv: Izobraževalni seminar za nepremičninske posrednike

Arhiv: Izobraževalni seminar za nepremičninske posrednike

Nakup nepremičnine ni vsakdanji dogodek. Zahteva premišljenost, opredelitev potreb in želja, hkrati pa gre za izredno visoka finančna sredstva, prihranke ali naložbe, zato je poznavanje področja financiranja zelo pomembno. V sodelovanju z NLB d.d. smo za nepremičninske posrednike pripravili izobraževalni seminar, kjer vas bomo seznanili s postopkom pridobivanja stanovanjskega kredita. Pridobljene informacije vam bodo lahko v pomoč pri svetovanju kupcem nepremičnin. Poleg tega boste spoznali kako poteka ocenjevanje in kaj najbolj vpliva na ceno nepremičnine.

Arhiv: Higijenska priporočila za izvajanje nepremičninskih poslov

Od 29. aprila 2020 je dovoljeno opravljanje dejavnosti posredovanja v prometu z nepremičninami. V Centru za zdravstveno ekologijo Nacionalnega inštituta za javno zdravje so pripravili posebna higijenska priporočila za izvajanje nepremičninskih poslov med epidemijo COVID-19.

Arhiv: Nespoštovanje odloka o začasni prepovedi prodaje blaga in storitev

Obveščeni smo bili, da naj bi nekatere nepremičninske družbe kljub ukrepom še vedno izvajale storitve za stranke, tudi oglede nepremičnin. V zvezi s tem ponavljamo, da se je potrebno omejitev držati, še posebej zato, da bodo ukrepi lahko čim prej odpravljeni. Poudarjamo tudi, da lahko še vedno opravljate tiste naloge, pri katerih ni potreben stik s strankami. Resnično pa nepremičninske družbe pozivamo, da se stikom s strankami v tem času dosledno izogibajo. Nenazadnje lahko zdravstvena inšpekcija v zvezi s tem na podlagi določb Zakona o nalezljivih boleznih izreče tudi globe. Ponavljamo tudi, da se omejitve ne nanašajo na razmerja med gospodarskimi subjekti, zato lahko s temi nemoteno poslujete. Tudi v tem delu pa svetujemo previdnost in dosledno upoštevanje vseh zaščitnih ukrepov in navodil pristojnih organov.

Arhiv: Nepremičnine.net nepremičninskim družbam znižujejo ceno oglaševanja

V skladu s ponudbo, da se spletne portale zaprosi za znižanje stroškov v času trajanja koronavirusa, smo od največjega slovenskega nepremičninsekga portala nepremicnine.net dobili dobro novico. V aprilu mesecu za 50% nižji stroški oglaševanja za nepremičninske družbe.

Arhiv: Nepremičninsko posredovanje v času koronavirusa

V skladu z odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, do nadaljnjega ni dovoljeno opravljati storitev nepremičninskega posredovanja za ali s fizičnimi osebami. Želimo in upamo, da bo to obdobje čim krajše boste lahko nadaljevali s svojim poslovanjem. Medtem pa vam predlagamo, da izkoriste ta čas in uredite evidence, pospravite arhive, pregledate skladnost poslovanja z GDPR in ZPPDFT-1, ažurirate spletne oglase ipd. Za dodatna pojasnila in pomoč se lahko obrnete na strokovno službo ZPN po e-pošti zpn@gzs.si

Arhiv: Nepremičninsko posredovanje in ukrepi za zajezitev koronavirusa

Z namenom preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom je vlada sprejela Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 25/2020), ki velja od ponedeljka 16. marca. V skladu z odlokom je prepovedano ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom.

Arhiv: Zbirka gradbenih in uporabnih dovoljenj

Arhiv: Zbirka gradbenih in uporabnih dovoljenj

Na pobudo Združenja družb za nepremičninsko posredovanje smo se že pred meseci vključili v razpravo namenjeno iskanju rešitev, ki bi vsaj na kratki rok omilile težave nepremičninskih družb oziroma njihovih strank. Žal nam na Ministrstvu za okolje in prostor še ni uspelo doseči takojšnje prilagoditve že delujočega Registra nepremičnin tudi za objavljanje podatkov o starejših gradbenih in uporabnih dovoljenjih, kar bi olajšalo tako položaj strank v prometu z nepremičninami kot samih upravnih enot, ki so v zadnjih mesecih zasute s postopki pridobivanja stare dokumentacije iz arhivov.