Novice


Arhiv: Zavarovalni produkt za nepremičninske posrednike

Zavarovalni produkt za nepremičninske posrednike

Arhiv: Posvet ZDNP o uveljavitvi ZNPosr-C

Arhiv: Posvet ZDNP o uveljavitvi ZNPosr-C

Letos je z 10. avgustom stopil v veljavo nov Zakon o nepremičninskem posredovanju (ZNPosr-C), razen določb 5. in 6. člena. Od 10. novembra 2019 pa je v veljavi celotni ZNPosr-C. Medtem smo na GZS ZPN dvakrat prilagodili vzorce dokumentov splošnih pogojev poslovanja ter pogodbe o posredovanju pri prodaji in pri najemu. Med nepremičninsko posredniškimi družbami smo izvedli tudi anketo o vplivu ZNPosr-C na poslovanje nepremičninskih družb. Glede na številna vprašanja in različne prakse, ki se pojavljajo po uveljavitvi ZNPosr smo se odločili za nepremičninsko posredniške družbe in njihove posrednike organizirati še en posvet, na katerem bi poleg predstavitve dobrih praks pri posredovanju po novem, spregovorili tudi o pričakovanjih za prihodnje. Udeležencem bomo poleg tega predstavili rezultate omenjene ankete ter certifikat Zaupanja vredna nepremičninska družba. Predstavnika Slovenskega nepremičninskega združenja – FIABCI pa bosta predstavila javno najemno službo, ki naj bi jo uvedel novi Stanovanjski zakon in ovire ter priložnosti, ki jih lahko ta predstavlja za nepremičninske družbe.

Arhiv: Udrihanje po posrednikih ne bo rešilo zavožene stanovanjske politike

Na Združenju družb za nepremičninsko posredovanje, ki deluje v okviru GZS-Zbornice za poslovanjem z nepremičninami, s presenečenjem ugotavljamo, da dejavnost posredovanja v prometu z nepremičninami ostaja priročen poligon za nabiranje političnih točk, čeprav gre za panogo, ki na delovanje družbenih podsistemov ali na vsakdanje življenje državljanov niti približno nima takšnega vpliva kot ga želijo predstaviti glavni protagonisti napadov. Potem ko je lani propadel poskus prejšnje vlade, da bi (v določenih delih na neustaven način) dodatno omejili dejavnost posredovanja v prometu z nepremičninami s povsem nerazumnimi omejitvami, ki jim v ostalih državah EU ne najdemo podobnih, se je sedaj za podoben poskus odločila stranka Levica, ki je v torek 23.4.2019 v zakonodajni postopek vložila predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o nepremičninskem posredovanju.

Arhiv: Gradbena zakonodaja v praksi

Arhiv: Gradbena zakonodaja v praksi

Arhiv: Zavarovalni produkt za nepremičninske posrednike

Arhiv: Zavarovalni produkt za nepremičninske posrednike

V letu 2017 smo se na Združenju družb za nepremičninsko posredovanje odločili, da bomo po zgledu nekaterih drugih stanovskih organizacij, ekskluzivno za člane Zbornice za poslovanje z nepremičninami, na zavarovalnem trgu izvedli aktivnosti z namenom pridobitve najugodnejše ponudbe za zavarovanje splošne civilne odgovornosti iz pisarniške dejavnosti in poklicne odgovornosti nepremičninskega posrednika, kar zahteva že določba 6. člena veljavnega Zakona o nepremičninskem posredovanju. Ta določa, da mora nepremičninska družba pred začetkom opravljanja dejavnosti posredovanja v prometu z nepremičninami zavarovati in imeti ves čas opravljanja dejavnosti posredovanja v prometu z nepremičninami zavarovano odgovornost za škodo, ki bi utegnila nastati naročitelju ali tretji osebi s kršitvijo pogodbe o posredovanju v prometu z nepremičninami na ozemlju Republike Slovenije, za zavarovalno vsoto, ki ne sme biti nižja od 150.000 evrov za posamezen zavarovalni primer oziroma od 350.000 evrov za vse zavarovalne primere v posameznem letu. Več informacij in povezava do kalkulatorja za izračun zavarovalne vsote >>

Arhiv: ZBIRKA gradbenih in uporabnih dovoljenj

Arhiv: ZBIRKA gradbenih in uporabnih dovoljenj

ZDNP - Združenje družb za nepremičninsko posredovanje je v sodelovanju s 100kvadratov d.o.o. na spletnem portalu www.100m2.si vzpostavila ZBIRKO gradbenih in uporabnih dovoljenj.

Arhiv: Izobraževalni seminar za nepremičninske posrednike

Arhiv: Izobraževalni seminar za nepremičninske posrednike

Na izobraževalnem seminarju se boste seznanili s trenutno najbolj aktualnima temama: Splošno uredbo o varstvu podatkov – GDPR in Zakonom o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma – ZPPDFT-1.