Novice


Arhiv: Nespoštovanje odloka o začasni prepovedi prodaje blaga in storitev

Obveščeni smo bili, da naj bi nekatere nepremičninske družbe kljub ukrepom še vedno izvajale storitve za stranke, tudi oglede nepremičnin. V zvezi s tem ponavljamo, da se je potrebno omejitev držati, še posebej zato, da bodo ukrepi lahko čim prej odpravljeni. Poudarjamo tudi, da lahko še vedno opravljate tiste naloge, pri katerih ni potreben stik s strankami. Resnično pa nepremičninske družbe pozivamo, da se stikom s strankami v tem času dosledno izogibajo. Nenazadnje lahko zdravstvena inšpekcija v zvezi s tem na podlagi določb Zakona o nalezljivih boleznih izreče tudi globe. Ponavljamo tudi, da se omejitve ne nanašajo na razmerja med gospodarskimi subjekti, zato lahko s temi nemoteno poslujete. Tudi v tem delu pa svetujemo previdnost in dosledno upoštevanje vseh zaščitnih ukrepov in navodil pristojnih organov.

Arhiv: Nepremičnine.net nepremičninskim družbam znižujejo ceno oglaševanja

V skladu s ponudbo, da se spletne portale zaprosi za znižanje stroškov v času trajanja koronavirusa, smo od največjega slovenskega nepremičninsekga portala nepremicnine.net dobili dobro novico. V aprilu mesecu za 50% nižji stroški oglaševanja za nepremičninske družbe.

Arhiv: Nepremičninsko posredovanje v času koronavirusa

V skladu z odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, do nadaljnjega ni dovoljeno opravljati storitev nepremičninskega posredovanja za ali s fizičnimi osebami. Želimo in upamo, da bo to obdobje čim krajše boste lahko nadaljevali s svojim poslovanjem. Medtem pa vam predlagamo, da izkoriste ta čas in uredite evidence, pospravite arhive, pregledate skladnost poslovanja z GDPR in ZPPDFT-1, ažurirate spletne oglase ipd. Za dodatna pojasnila in pomoč se lahko obrnete na strokovno službo ZPN po e-pošti zpn@gzs.si

Arhiv: Nepremičninsko posredovanje in ukrepi za zajezitev koronavirusa

Z namenom preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom je vlada sprejela Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 25/2020), ki velja od ponedeljka 16. marca. V skladu z odlokom je prepovedano ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom.